Fogfehérítés

fórum dental fogászat ügyelet debrecen fogfehérítés

Napjainkban páciensek részéről a fogorvosi ellátással szemben támasztott követelmények már nem csupán a fájdalom megszüntetésében és a rágóképesség helyreállításában merül ki. Szerencsére egyre többen vannak, akik az ellátás eredményeként csak az élethű, tökéletes, kompromisszumok nélküli megoldásokat hajlandóak elfogadni. Ezeket az elvárásokat az esztétikai fogászat képes kielégíteni.

Az esztétikai fogászat magas szinten alkalmazza a XXI. szászad vívmányait. Olyan modern eljárásokat és korszerű anyagokat használ, amelyek segítségével a páciensek azon igénye, hogy a fogaik természetesek, élethűek és a lehető legfehérebbek legyenek, biztosan megvalósítható.

Az esztétikai fogászat egyik sokat használt eljárása a fogfehérítés. Ennek során az elszíneződött fogak színét akár több árnyalattal is világosítani lehet. A fogfehérítés előtt mindenképpen fogorvosi vizsgálat szükséges, mert a lepedékes, esetleg szuvas fogakat nem ajánlott a fogfehérítés során alkalmazott hidrogén-peroxid hatásának kitenni, mivel károsíthatja azokat. Ha valakinek ínygyulladása van, akkor sem javasolt a fogfehérítés. Az eljárás előtt minden esetben fogkő eltávolítás és polírozás javasolt, javítva ezzel a fogfehérítés hatásfokát és megelőzendő az esetleges ínyirritációt.

A fogfehérítés kétféleképpen történhet:

Az otthoni fogfehérítés során a páciens magának fehérítheti fogait az otthonában. Ez már nem korszerű, elhúzódó (akár 2 hétig is tarthat) eljárás. Sok termék utolérhető a piacon viszonylag olcsón, de mivel a fogfehérítés ezekkel az anyagokkal a páciens otthonában fogorvos ellenőrzése nélkül történik, ezért nagy a veszélye az íny sérülésének, ami íny visszahúzódáshoz vezethet. Az rendelhető anyagok közül talán az IONIC WHITE TM a legveszélytelenebb, mivel a benne lévő hatóanyagot alacsony koncentrációban tartalmazza.

A másik lehetőség, amikor a fogfehérítés a rendelőben történik. Ennek ideje töredéke a az előzőnek, mivel kb. 1 óra alatt ki lehet fehéríteni a fogakat. Ilyenkor a fogorvos vagy a dental higiénikus ínyvédőt helyez fel a fogak tövére, ami megakadályozza, hogy a fehérítéshez használt anyag szomszédos képletekben kárt tegyen.