Gyermekfogászat Debrecen

fórum dental fogászat ügyelet debrecen gyermekfogászat

A gyermekek megfelelő szájhigiénés nevelésében meghatározó segítséget nyújt a szülőknek a gyermekfogászati szakrendelés. A helyes szájápolási szokások elsajátítása, a felnőttkori ápolt fogak alapja a gyermekekkorban felépített bizalom, a félelem eloszlatása a fogorvosi vizsgálatoktól, kezelésektől. Célkitűzésünk a szülőket ráébreszteni a rendszeres vizsgálatban rejlő lehetőségekre.

A tejfogak rendszeres vizsgálata jelentőségteljes, mivel hasonlóan a maradandó fogakhoz kilyukadhatnak, fájdalmat okozhatnak, begyulladhatnak. Megvárni míg a szuvasodott nem maradandó fogak maguktól kiesnek nagyfokú felelőtlenség. A baktériumokkal fertőzött közegben a maradandó fogak sem tudnak egészségesen fejlődni.

A tejfogak felépítése kismértékben eltérő a maradandó fogakétól, épségük fenntartása releváns a gyermekek egészsége szemszögéből.

Emiatt a gyakori fogászati ellenőrzés elengedhetelen, javasolt 3 havonta felkeresni a fogászati rendelőt. A gyermekfogászati kezelések folyamán igyekszünk megtartani a kezelt fogakat. Az idő előtt eltávolított tejfogak okozhatják a szomszédos fogak elmozdulását, ezek útban lehetnek a maradandó fogak felszínre törésénél. Ez a probléma egy újabb kezeléstigényelhet, a gyermekkori fogszabályzást.

A rendszeres fogászati vizsgálatokkal mindezt elkerülhetjük, mindamellett olyan bizalmi viszonyt alakíthatunk ki gyermekünk és orvosa között ami egy életre meghatározza a fogorvosi kezelésekhez való hozzáállást.

A gyermekfogászati rendelésen kapott tanácsok segítségével a kicsik fogai egészséges állapotban tarthatóak. A tanácsok tartalmazzák többek között a helyes táplálkozást, vitamin bevitelét, a megfelelő fogmosás technikáját.

Kapcsolódó bejegyzések