Fehérebb és tisztább fogak természetesen?

fórum dental fogászat ügyelet debrecen fehérebb és tisztább fogak természetesen

A mindennapok során észre sem vesszük mennyi olyan ételt, italt viszünk be szervezetünkbe, melyek károsíthatják, illetve elszínezhetik fogainkat.

A gyakori kávé, tea fogyasztás, illetve dohányzás sok más káros hatás mellett, fogaink barnás/sárgás elszíneződését eredményezheti.

Ez a barnás elszíneződés gyakran csak a fogaink felszínén, egy vékony réteget alkotva helyezkedik el, melyet azonban otthoni fogmosás során már egyszerűen képtelenek vagyunk eltávolítani.

Ennek a felszíni elszíneződött rétegnek az eltávolítására használjuk az intraorális sópolírozást (airflow-kezelést). Ez egy professzionális tisztító eljárás, melyet olykor önmagában, sokszor azonban a fogkőleszedés kiegészítő eljárásaként is alkalmazhatunk.

fórum dental fogászat ügyelet debrecen fehérebbfogakért

(kép forrás : www.7stom.com)

Az eljárás lényege, hogy nagy nyomáson vizet, levegőt, illetve ízesített szódabikarbóna-szemcséket fújunk a fogak felszínére, ezáltal a fogakat sokkal simábbá, tisztábbá, és nem utolsó sorban akár árnyalatokkal is fehérebbé varázsolhatjuk. A művelet során a szódabikarbóna- szemcsék a nehezen elérhető területeket (barázdák, fogközök) is tökéletesen megtisztítja anélkül, hogy a fogfelszínt károsítaná. A kezelés által visszanyerhetjük fogaink fehérségét fogfehérítés nélkül, fájdalommentesen.

Amennyiben kérdése van, vagy szeretné ellenőriztetni fogai állapotát, forduljon bizalommal fogorvosainkhoz, akik örömmel állnak az Ön rendelkezésére!