Esztétikai fogászat

fórum dental fogászat ügyelet debrecen esztétikai fogászat

Az emberiség évezredek óta kutatja az „örök fiatalság” titkát.

Napjainkban az „esztétika” szó körülölel minket, a szépségipar eddig nem ismert határokat döntöget, hiszen ki ne akarna örökké szép és fiatal maradni?
Az esztétikus – az arc vonásaival harmonizáló – fogak magabiztos, fiatalos, ápolt, sugárzó képet festhetnek azok tulajdonosáról.

Az esztétikai fogászat az átlagosnál sokkal magasabb igényeket céloz. Az esztétikai fogászatot kereső páciensek olyan elvárásokat támasztanak, amelyeknek megvalósítása a legmodernebb anyagok és eljárások alkalmazását teszi szükségessé. Ezekben az esetekben nem csupán a rágóképesség helyreállítása a cél, hanem olyan esztétikai élmény elérése, amely a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. Ezek a páciensek nem szeretnének kompromisszumot kötni az esztétika rovására. Olyan élethű, szabályos mosolyra vágynak, amellyel egészséget és magabiztosságot sugározhatnak. Ezek az eljárások prémium kategóriába tartoznak, ahol csak a legjobb az elfogadható.

A tudomány, illetve a technika fejlődése lehetővé teszi, hogy a szépségipar egyre több helyen fonódjon össze az orvostudomány egyes szakirányaival, ezáltal a fogorvoslással is. Az esztétikai fogászat elsődleges célja, hogy a szépség és az egészség olyan módon kerüljön ötvözésre, hogy az minden igényt kielégítsen.

Régebben az esztétikai fogászat tárgykörébe főként a fogszabályozás valamint a fogpótlások tartoztak. Ma ez a skála jelentősen bővült. Az újabb és újabb anyagok, technikák megjelenésével egyre inkább elérhetővé válnak azok a fogászati lehetőségek, melyek a páciens életminőségét nagyban javítani képesek.

Az esztétikai fogászat tárgykörébe is tartozó fogászati beavatkozások:

  • fogszínű (kompozit) fogtömés
  • fémmentes restaurációk: inlay, onlay (betét)
  • Cirkon illetve teljes kerámia fogpótlás (korona, híd)
  • kerámia héjak

Kapcsolódó bejegyzések